Design a site like this with WordPress.com
Sett i gang

CNC

Stansning er en industriel bearbejdningsmetode som aluminium bearbejdning, hvor man udtager et geometrisk emne ved at ”klippe” langs en lukket linje. Efter udstansningen falder emnet ud af pladen, og nu kan man arbejde videre med det. Dette kan man både gøre ved plast, gummi og metal. Stansning er en ret grov proces, og derfor har man også udviklet finstansning og cnc bearbejdning, som blandt andet anvendes til at lave dele til ur- og apparatindustrien.

Stansning udføres ofte på den måde, at der er et snitværktøj opspændt på et stempel, som er monteret i en presse. Som modhold til stemplet anvendes der en underliggende snitplade, også kendt som matrice, som er med til at sørge for, at processen forløber planmæssigt. se også mig svejsning, pladebearbejdning, tig svejsning,

Når man skal have bukket rør, så er det vigtigt at det bliver gjort ordentligt. Når der er tale om avanceret rørbukning vil der være mange og forskudte buk, som gør det svært, og et sådan system er også ”følsomt”, da en forkert bukning kan føre til, at man skal starte forfra og dette gælder også vandskæring i aluminium og valsning af rør. Derfor er det vigtig, at det er nogle dygtige og kompetente personer, man får til dette.

Reklame
%d bloggere liker dette: